نکته مهم: این نقد و بررسی برای گذشته بوده و شاید امروز اکثر موارد رفع شده باشند یا کلا وبسایت مورد بررسی قرار گرفته وجود نداشته باشد!

دمتون گرم که از دو تا نقد و بررسی اولم پانوشت و رایچت تا میشد حمایت کردین و بهم انگیزه ادامه این نقد و بررسی ها رو دادین، جالبه بدونید قبل نوشتن اولین نقد و بررسیم فک میکردم جامعه‌مون زیاد نقد پذیر نیست، اما تو این مدت اونقد کامنت و فیدبک مثبت حتی از مجموعه مورد نظر گرفتم که منو برای ادامه راه مصمم تر کرد.

خوب بسه، میریم سر اصل مطلب، نقد و بررسی وب سایت 100 تحلیل! بچه های 100 تحلیل رو تو اینوتکس 2017 دیدم و بخاطر اینکه به نظرم ایدشون خوب و آینده دار اومد تصمیم گرفتم یکم نقد و بررسی‌شون کنم تا کنار اینکه به تیمشون برای بهبود استارتاپشون کمک کنم، دو کلمه چیزم یاد شما عزیزان بدم (البته امیدوارم ;-))

بخوانید: نقد و بررسی: رایچت، آنلاین گفتگو کنید!

بخوانید: نقد و بررسی: پانوشت، هر اپلیکیشن یک پانوشت دارد!

 

معرفی

وب سایت 100 تحلیل پلتفرمیِ برای پیدا کردن قوی ترین تحلیلگرای بازار سرمایه برای امثال منِ که هیچی از بازار سرمایه، سرمایه گذاری و… نمیدونن، از طریق امتیازدهی و رتبه بندی بهشون. البته برای معرفی‌شون این توضیحات رو نوشتن:

ما در این سایت قصد داریم پلی ایجاد کنیم میان سرمایه گذاران و تحلیلگران بازار سرمایه. چرا که قطعاً هر بازار مالی نیاز به دانش تخصصی ، بررسی دقیق و تحلیل دارد و سرمایه گذاری در هر بازاری بدون داشتن اطلاعات کافی موجب زیان ما خواهد شد .

در این سایت تحلیلگران پیش بینی های خود را ثبت می کنند و بعد از مدتی امتیاز دقت پیش بینی آنها مشخص شده و یک رزومه تحلیلی و قابل استناد برای خود می سازند. از طرفی سرمایه گذاران دیگر با بررسی عملکرد و سابقه هر تحلیلگر و مقایسه استراتژی تحلیلگران مختلف، بهترین ها را گزینش کرده و از پیش بینی های افراد حرفه ای استفاده می کنند.

اما اگر از سرمایه گذاران بورسی هستید، عملکرد قویترین تحلیلگران سیستم را با یکدیگر مقایسه کرده و یک تحلیلگر حرفه ای برای خود انتخاب کنید تا با خیال راحت از پیش بینی های ایشان استفاده کنید!

 

مدل کسب و کار 100 تحلیل

از یه طرف با توجه به اینکه هر فردی به خودش اجازه میده بگه من تحلیلگر حرفه ای هستم و حتی سایتای دیده شده که برای اشتراک ماهیانه هزینه دریافت میکنن!! یکم دید سرمایه گذرا نسبت بهشون منفی شده حتی وقتی یه سری تحلیل گر هستن که کارشون خوبه، دست نوستراداموسُ از پشت بستن اما هیچکی بهشون دسترسی نداره، از طرف دیگه، یه سری هام هستن که پول زیادی‌آوردن و سعی و خطا میکنن سرمایه گذاری میکنن، یه سریا میرن دنبال پیدا کردن یه حرفه ای و دنبال کردن پیشنهادهای هر ننه من غریبی و یه سریام مثل من که میترسن وارد بازار سرمایه بشن، خلاصه اینکه مشتریای صد تحلیل همین جماعت هستن.

نهایت داستان 100 تحلیل، یه بازی برد برد بردِ: هم سرمایه گذارا تونستن با کمک حرفه‌ای‌های بازار سود مناسب تو بازار بورس ببرن، تحلیلگرا تونستن یه قرون پول در بیارن و رزومه‌ای برای خودشون بسازن و «100 تحلیل»م تونسته یه کمکی به بازار سرمایه کنه و کارمزدی هم از دو طرف یا یه طرف داستان بگیره.

مدل کسب و کارشون مدل مبتنی بر تقاضاست، یعنی کاربر براساس نیاز و تقاضایی که داره و مطابق با داده هایی که 100 تحلیل بهش میده (رتبه بندی، عملکرد تحلیل گر و…) تصمیم میگره و یه سیگنال بازار رو که پیشنهاد شده رو میخره… برای آشنایی با مدلهای مختلف کسب و کاری خوبه که نوشته زیر رو بخونید:

بخوانید: هشت مدل کسب و کار و داستان یک گاو!

ارزش های پیشنهادیشون به نظرم حس رقابت و مقایسه شدن (برای تحلیلگرا)، حس انتخاب آزادنه و آگاهانه (برای سرمایه گذرا) و مثل اینا میتونه باشن. اما این وسط یه حس اطمینان از معامله ای که انجام میشه یا یه همچین چیزی دیده نمیشه، یعنی تو سایت نتونستن به منِ نوعی، این حس رو منتقل کنن. البته اینکه عملکرد و سابقه یه تحلیلگر رو نشون میدن تا حدی این حس رو ایجاد میکنه اما مثلا من اگه جای مشتری بودن اولین فکری که میکردم این بود که اگه پولمو بخورن چی؟! اگه تحلیل گره پیچوند چی؟ از این اما و اگرها…

تو تگ لاینشون هم نوشتن «سامانه هوشمند رتبه بندی تحلیلگران»، این بیشتر می خوره به یه سامانه ای که مثلا سازمان بورس راه انداخته برای رتبه بندی و تسهیل تو سرمایه گذاری و کار دیگه ای نمیکنه و کسب و کاری هم پشتش نیست! شاید بهتر بود مثلا می نوشتن «پل ارتباطی سرمایه گذران و تحلیل گران معتمد» یا مثلا «سامانه تحلیل، رتبه بندی و سرمایه گذاری» یا همچین چیزی.

جریان درآمدیشون رو هم به نظر میرسه کارمزد از کل معامله یا درآمد تحلیل گر یا سود سرمایه گذار باشه.

 

نام گذاری

نام «100 تحلیل» به نظر من خوب نیست. چون تو اولین نگاه به ذهن آدم میرسه که این 100 تا تحلیل بیشتر نداره، یا سایتی که توش 100 تا تحلیل گذاشتن، یا دیگه خیلی ارفاق کنیم میگیم 100% تحلیل هاشون درسته، اما شاید کمتر کسی از این اسم به این نتیجه برسه که قرارِ وارد یه سایتی بشه که توش هم رتبه بندی تحلیل گر هست، هم سرمایه گذاری و کلی برنامه دیگه. البته بعد از کلی جستجو فهمیدم منظورشون از عدد 100، صدها تحلیلگر حرفه ای که قراره بهمون کمک کنن سرمایه گذاری کنیم. اما بازم به نظرم چیزی عوض نمیشه!

با این حال نام «100 تحلیل» رو با «8 نکته برای نام گذاری استارتاپها» بررسی کنیم:

  1. کوتاه باشد: بله نام کوتاهیه و بخاطر سپرده می شه.
  2. املای سخت و مفهوم دوپهلو نداشته باشد: املای ساده ای داره اما مفهومش شفاف نیست (به همون دلیلی که بالا گفتم)
  3. از نام های معنادار، مرتبط و در عین حال ساده استفاده کنید: معنای گمراه کننده ای داره، و معنیش هم همونایی میشه که بالا گفتم و ارتباط با کسب و کارشون رو درست نشون نمیده.
  4. خاص و غیر مشابه باشد: به نظرم خاص نیست، اما بعید میدونم مشابه داشته باشه!
  5. رشد کسب و کارتان را محدود نکند: مطمئنا بعد 101 مین تحلیل به مشکل بر میخورن! البته اگه یکی از حدس های بالام درست باشه.
  6. آوا و آهنگ مناسبی داشته باشد. آوای بدی نداره، البته یکم کلمه تحلیل آخرش، سکته داره!
  7. پسوند دات کام آن آزاد باشد. دامین دات کامش فعال و آدرس اصلیشون هم به حساب میاد. اما 100tahlil.ir غیرفعاله، این اگه دست خودشون نباشه فردا داستان میشه.
  8. پروفایل هم‌نامتان در شبکه های اجتماعی آزاد باشد. تنها شبکه اجتماعی فعالشون تلگرام هست که اتفاقا بد هم توش کار نمیکنن. ولی جالبه آیکون همه شبکه های اجتماعی رو گذاشتن ولی بدون آدرس!!! خوب برش دارید چه کاریه (تا زمان نوشتن این نقد، 1 تیر 1396)

    1. کانال تلگرام: تاریخ ایجاد تلگرامشون یکشنبه 2 خرداد 1394 هست که متوسط یک ارسال تو روز دارن.
    2. ایسنتاگرام: یه کار خوبی که اینجا کردن اینه که هم پروفایل 100tahlil و sadtalil رو گرفتن، وقتی میزنی 100tahlil رو سرچ میکنی خیلی مودب نوشتن که ممنون ما رو سرچ کردین، صفحه اصلی ما sadtahlil هست برید اونجا. اما تو صفحه اصلیشون هم محتوای خاصی نیست و عملا غیر فعاله. شاید به همین خاطره تو سایت نذاشتنش.هشتگ 100tahlil هم که چیز خاصی نداره.
    3. لینکدین: صفحه اجتماعی که میتونست براشون خیلی موثر باشه رو فقط با نام 100tahlil گرفتن و خبری از فعالیت توش نیست.
    4. فسیبوک: پروفایل و هشتگی براشون تو فیسبوک ندیدم.
    5. توئیتر: مثل اینستاگرام اینجا هم پروفایل هم نامشون sadtahlil رو گرفتن، ولی خوب فعالیتی ندارن.
    6. گوگل پلاس: خبری از پروفایل و هشتگ نیست.

 

لوگو

متاسفانه لوگوی خوبی از کار در نیومده، خیلی سعی شده توش منحنی افزایش و کاهشی (برای سهام) یا علامت به سمت بالا برای نشون دادن رشد و نشانه بورس و… بکار گرفته بشه، اما در اولین نگاه صفرهای عدد 100 بیشتر شبیه به تیوپ شده و لوگو بیشتر آدمو یادِ سازمان های غریق نجات میندازه!

100 تحلیل

اما بیایم لوگو رو با ۵ ویژگی زیر بررسی کنیم:

  1. ساده باشه: والا از این ساده تر نمیشد!
  2. به یادآوریش آسون باشه (به یاد ماندنی باشه): چون منو یادِ تیوپ میندازه، پس یادم میمونه همیشه 😉
  3. محدود به یه دوره زمانی خاص نباشه: به نظرم همین الانم اگر تغییرش بدن دیره چه برسه به 10 سال دیگه!
  4. تطبیق پذیر باشه: تطبیق پذیری یعنی اینکه بشه تو اندازه های مختلف، رنگ ها و بکگراندهای مختلف ازش استفاده کرد، به نظر که از این لحاظ بد نیست و قابل قبوله.
  5. متناسب و اختصاصی باشه: تمام سعی طراح برای متناسب کردن لوگو با کسب و کارشون شده، اما خوب شاید نمیشد زیاد با عدد 100 و نوشته تحلیل بازی کرد، اینو باید از طراح لوگوشون پرسید.

 

محتوا

در قالب یه وبلاگ، محتوای نسبتا مناسبی ارائه میشه، البته با توجه به آرشیو محتواش، حدود سه ماه هست که راه اندازی شده و به نظرم یکم دیر بوده اما باز هم خوبه که ایجاد شده. تو محتوا از ویدئو تحلیلگراشون هم استفاده شده و عناوین محتواشون هم بد نیست.

مثلا محتوایی تحت عنوان «چگونه بهترین تحلیلگران بورسی را از طریق پلتفرم معاملات اجتماعی انتخاب کنیم ؟» نوشته خوبیه، چون در نهایت مخاطب رو به خودشون میرسونه اما من روند محتواشون رو تو تلگرام بیشتر ترجیح میدم.

 

تجربه کاربری (UX) در 100 تحلیل

تو این بخش ابتدا سعی میکنم تجربه خودم رو بعنوان یه کاربر بیان کنم، در ابتدای کار چون نمیدونستم داستان دقیقا چیه یکم سردرگم بودم، تو اسلایدشو تلاش شده بود یه چیزایی گفته بشه ولی خوب کافی نبود، کمی پایین تر که اومدم بالاخره یه باکس تقاضا برای اقدام (Call to Action) تحت عنوان جزو کدوم دسته اید؟ تحلیل گر هستم، سرمایه گذار هستم، دیدم. که بهتر بود جای اسلایدشو این قرار میگرفت.

100 تحلیل

فرم ثبت نام خیلی خلاصه و مفیدِ که از این نظر خوبه، ولی شاید بهتر بود آیتمی که مثلا من سرمایه گذار هستم یا تحلیل گر رو میذاشتن. اون پایین سمت راست هم پشتیبانی آنلاین گذاشتن که هر وقت رفتم نوشته بود ما آنلاین هستیم! (این یعنی چند نفر آنلاین هستن برای کمک کردن بهم، پس این یه حس خوبی بهم میده)

100 تحلیل

اما مشکل بعد این پیش میاد که بعد از اولین لاگین، مستقیم میری جایی که هیچی ازش نمیدونی (تصویر زیر)، بعد از بررسی فهمیدم این بخش مربوط به ثبت سیگنال سرمایه گذاری هست، خوب من‌ی که سرمایه گذار هستم از کجا بفهمم داستان هر گزینه چیه، آموزشی هم بصورت Tooltip یا همچین چیزی برای هر فیلد دیده نشده که حداقل بفهمم داستان از چه قراره! پس پیشنهاد میکنم این رو اضافه کنن برای کل سایتشون.

100 تحلیل

 

اما برای بار دوم که لاگین کردم تازه فهمیدم یه داشبوردی هست و کلی امکانات باحال و جالب، قابل توجه و کاربردی داره. و جالب تر اینکه از این داشبوردشون هیچ جا تو سایت قبل از ثبت نام قید نشده! در صورتیکه میتونست یکی از محرک های ثبت نام باشه.

100 تحلیل

یه تجربه بد دیگه ای هم که داشتم، ایمیل تایید عضویت و خوش آمدگویی بود که برای آدرس ایمیلم ارسال شده بود، لطفا یکم بهش برسید 🙂

همچنین تو یه سری جاها هم هنوز فیلدهای انگلیسی هست، مثلا این جا تو فیلد ثبت سیگنال، که حتما باید تک تک بخش ها رو بررسی و سریعا اصلاح کنن، چون تجربه خوبی به کاربر نمیده.

 

بخش هایی هم تو سایت برای نشون دادن عملکرد تحلیل گرا، رتبه بندی هاشون و سایر داده هایی که به منِ سرمایه گذار اطمینان میده که میتونم به دانش فلان تحلیلگر اعتماد کنم، آورده شده، مثلا تو تصویر زیر میتونی براساس دقت پیش بینی، رتبه بندی کنی (البته اگه از تحلیلگران فرشاد تست و test 53 چشم پوشی کنیم ;-))

100 تحلیل

و تو بخش زیر هم میشه جزئیاتی از عملکرد یه تحلیلگر رو دید:

خوب از تجربه شخصیم اگه بگذریم، 4 عنصر اصلی در طراحی تجربه کاربری رو تو 100 تحلیل بررسی می کنیم:

بخوانید: تجربه کاربری و طراحی تجربه کاربری: از صفر تا یِکَم بیشتر!

 4 عنصر اصلی در طراحی تجربه کاربری

ارزش آفرینی: کاربر به چه چیزی نیاز دارد؟ آیا به طور کامل به نیاز پاسخ داده شده و ارزشی خلق شده است؟

کاربر سرمایه گذار تو 100 تحلیل نیاز به این داره که ببینه کدوم تحلیل گر حرفه ای تر و کار بلد ترِ که انصافا تو این زمینه 10 تحلیل خیلی خوب کار کرده، اگه کاربر تحلیل گر رو هم در نظر بگیریم، نیازش اینه که بخوبی بتونه عملکردشو نشون بده، دیده بشه و به رخ همکاراش بکشونه که این مورد رو هم خوب انجام داده.

کاربردپذیری: کاربر درخواستش را چطور انجام می دهد؟ آیا کاربر موفق به انجام درخواست و دریافت پاسخ مناسب شده است؟

کاربر با استفاده از امکاناتی که براش قرار داده شده از جمله داشبورد، امکان جستجو، رتبه بندی و… میتونه درخواستش رو انجام و در اولین فرصت جوابش رو بگیره. همچنین وضعیت سیگنال خریداری شده و شرایط سود و زیانش رو هم رصد کنه. پس از نظر کاربرد پذیری هم نمره قابل قبولی میگیره.

مطلوبیت و سودمندی: میل و شوق کاربر در چه چیزی است؟ آیا استفاده از محصول و خدمت لذت بخش و جذاب است؟

به نظرم برای کاربر، دریافت یه سیگنال و دیدن سود و زیانش (که البته بیشتر سود)، اینکه بدونه رو نظر یه متخصص داره سرمایه گذاری میکنه و میتونه از پلتفرم 100 تحلیل برای تصمیم گیری به موقع و آگاهانه‌ش استفاده کنه، به اندازه کافی لذت بخش و جذاب باشه و به طبع هم برای سرمایه گذار و هم برای تحلیل گر، سودمند و مطلوبه این داستان.

وفق پذیری و سازگاری: کاربر در کجا به دنبال پاسخ می گردد؟ آیا کاربر دسترسی لازم برای دریافت نیاز خود را دارد؟

کاربر معمولا برای پیدا کردن پاسخ یک سئوال میره بخش سئوالات متداول که این بخش تو سایت دیده شده اما اونجا در حال حاضر سئوالات محدود و کل‌ای گذاشته شده، از طرف دیگه دنبال سئوال اصلیشه که کی و کجا باید سرمایه گذاری کنم، که برای این سئوال اساسی هم معمولا جواب خوبی پیدا میشه تو سایت.

 

جمع بندی و پیشنهاد من

پیشنهادات من برای تیم خوب 100 تحلیل:

  • یکپارچه سازی و تعریف و ترسیم یه مسیر کاربری مشخص و شفاف برای هر کدام از دسته مشتریانش
  • استفاده از راهنمای تعاملی و حتی متنی برای درک بهتر شاخص ها، نسبت ها و فیلدهای مختلف سایت
  • یه برندسازی مجدد در صورت امکان، بازنگری تو نام برند، لوگو، شعار و…

 

توصیه مهم: اگه شمام دوست دارید استارتاپتون رو مورد نقد و بررسی قرار بدم، حتما از طریق تلگرام و اکانت manuelohanjanians باهام در تماس باشید…

 

در پایان خوشحال میشم نظراتتون رو با من و مخاطبای دیگه به اشتراک بذارید. همین پایین یه جایی هست برای نظر دادن 🙂

 

© این نوشته کاملا اختصاصی توسط من، مانوئل اوهانجانیانس، نگارش شده است و طبیعتا زمان زیادی هم برای آن صرف شده و هر گونه کپی پرداری بدون قید نام یا لینک غیر اخلاقی و غیر حرفه ای خواهد بود. بیاییم به کپی رایت محتوای هم احترام بگذاریم.